Velux

A VELUX több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a tetőtéri ablakok gyártásában. A VELUX-szal évtizedekre tervezhet, hiszentermékeit kiemelkedően hosszú élettartamra készíti. A kiváló minőségű válogatott fa alapanyagokkal, a folyamatos termékfejlesztéssel és a korszerű gyártástechnológiával biztosítják a tetőtéri ablakok tartósságát. Rendeltetésszerű használat, karbantartás és beépítés mellett a VELUX tetőtéri ablakok élettartama min. 25 év. A Velux árnyékolók, amellett hogy hangulati elemmel gazdagítják a belső teret, megfékezik a túl erős fényt, valamint a beáramló hőséget is elhárítják. Otthonos légkört, energiatakarékos háztartást teremtenek a tetőtérben, egész évben.

Kategóriák:

Tetőtéri ablak
Burkolókeret
Tetőkibúvó
Fénycsatorna
Fénycsatorna kiegészítők
Szúnyogháló
Redőny
Árnyékolók
Felülvilágító kupola-nem rendelhető!

Tetőtéri ablak

A VELUX tetőtéri ablakok típus- és méretválasztékát úgy alakították ki, hogy megfeleljen minden, a tetőtér egyedi kialakítását célzó ízlésnek és igénynek. A választék azonban nem minden, a VELUX tetőtéri ablakok mindegyike esetén elmondható, hogy a formához kimagasló minőség párosul. Az esztétikus formavilág megteremtése és a minőségi szabványoknak való megfelelés mellett a termékfejlesztés és a gyártás során a VELUX szem előtt tartja korunk legújabb követelményeit is, ezáltal növelve az ingatlan mindenkori értékét. Termékei minden szempontból eleget tesznek az energiatakarékossággal kapcsolatos elvárásoknak, kiemelt figyelmet fordítva a környezetvédelmi előírásokra és a minőségellenőrzésre is. A VELUX-szal évtizedekre tervezhet, hiszen termékeit kiemelkedően hosszú élettartamra készíti.

Burkolókeret

A VELUX burkolókeret-rendszere nemcsak leegyszerűsíti az ablak tetőbe illesztésének munkafolyamatát, hanem a szakszerű éspontos beépítést, a tetőhéjazathoz való pontos illeszkedést is biztosítja. A burkolókeretek fő feladata a nyílászáró és a mindenkori tetőfedő anyag közötti megbízható kapcsolat létrehozása. Ennek keretében gondoskodnak az esővíz elvezetéséről, valamint védik az ablaktokot az időjárás viszontagságaitól (pl. szél, hó), és a légszennyezés hatásaitól. Az alumíniumból készült VELUX burkolókeretek szürke színük megegyezik a tetőtéri ablakok takarólemezeinek színével. Igény esetén lehetőség van vörösréz, titáncink vagy előpatinázott cink ablakborítás és burkolókeret megrendelésére. Burkolókeret vásárlása a tetőtéri ablak beépítéséhez feltétlenül szükséges!

Tetőkibúvó

Kizárólag lakás céljára nem használatos, hőszigetelt (GVT), ill. hőszigetelés nélküli (VLT) padlásokra ajánljuk.

Fénycsatorna

Sok házban és lakásban a fürdőszoba, a folyosó vagy a gardrób csak akkor jutnak természetes fényhez, ha az ajtajuk nyitva van. Általában ezekben a zárt és sötét helyiségekben magától értetődő a mesterséges fény használata. A VELUX fénycsatorna véget vet ennek, hiszen egy speciális rugalmas csövön (TWF/TLF) vagy egy merev csövön (TWR/TLR) keresztül a napfény a legeldugottabb és legsötétebb helyiség belsejébe is eljut. A fénycsatorna harmónikusan illeszkedik a tetőbe, mert megjelenése a tetőtéri ablakokhoz hasonló. Ha a cserépléc külső síkja és a mennyezet belső síkja közötti távolság 40-150 cm, a TWF/TLF fénycsatorna beépítését javasoljuk. Ha a cserépléc külső síkja és a mennyezet belső síkja közötti távolság 90-185 cm, a TWR/TLR fénycsatorna beépítését javasoljuk. Ennél nagyobb távolság áthidalásához a ZTR jelű, 62 illetve 124 cm-es toldócső használható. Több toldócső beépítésével a TWR/TLR fénycsatorna hossza 600 cm-ig növelhető.
A merevcsöves változat fényátbocsátása háromszor nagyobb a flexibilis változathoz képest.

Fénycsatorna kiegészítők

A fénycsatorna választékot számos kiegészítő teszi még jobban használhatóvá. Bővítési, árnyékolási, szellőztetési lehetőség áll rendelkezésre, illetve éjjel akár lámpaként is működhet a fénycsatorna, nincs szükség külön fényforrásra. Ízlésének megfelelően pedig, többféle színű takarógyűrű közül válaszhat. A toldócsövet kivéve a kiegészítő termékek utólag is bármikor megvásárolhatók.

Szúnyogháló

Nyári estéken a szúnyogháló nélkülözhetetlen kiegészítője minden VELUX tetőtéri ablaknak. Távol tartja a hívatlan, zümmögő vendégeket.Alkalmazkodik igényeihez és ablakához. A belső falfelületre illesztett oldalsó alumíniumsínek és az alsó gumicsík tökéletes zárást biztosítanak. Így a sűrű szövésű, ezüstszínű hálón nem jutnak át a rovarok, ugyanakkor az ablakszárny nyitható marad, a fény és a friss levegő szabadon áramlik a tetőtérbe. A szúnyoghálóval egyidejűleg bármilyen külső vagy belső árnyékoló használható.

Redőny

A VELUX redőnnyel teljes sötétséget teremthet, vagy épp annyi fényt engedhet be a szobába, amennyire szükség van. Nyáron megszabadulhat az izzasztó hőségtől, télen pedig fűtési energiát takaríthat meg. Védi az ablakát a szélsőséges időjárás viszontagságaival szemben és megnehezíti az illetéktelen behatolást. Egyetlen termékben hat védelmi funkció egyesül, melyek megvédik tetőterét a kellemetlen külső hatásoktól. Barnásszürke alumínium színe jól illeszkedik a VELUX tetőtéri ablakok színéhez, süllyesztett kialakítása pedig esztétikus megjelenést nyújt. A redőny az ablak tokján helyezkedik el, ennek köszönhetően az ablak akadálytalan nyitása és a szárny átfordítása (pl. tisztításhoz) lehetséges. A redőnnyel egyidejűleg bármilyen belső árnyékoló használható. A redőnnyel együtt külső hővédő rolót nem lehet alkalmazni!

Árnyékolók

Az eredeti VELUX árnyékolók és redőnyök megkérdőjelezhetetlen kiegészítői a VELUX tetőtéri ablakoknak. A legszélesebb -tetőtéri ablakokra készült - választékot nyújtjuk Önnek a piacon. A VELUX árnyékolók és redőnyök tökéletes illeszkedést, kimagasló megjelenést, hosszú élettartamot és megbízható működést jelentenek.

Felülvilágító kupola-nem rendelhető!

A termék nem rendelhető!

Csak képzelje el, hogyan változtatja meg otthonát egy VELUX felülvilágító kupola! A legtöbb, lapostetős helyiségbe, ahol sokat tartózkodunk -nappali, konyha, hálószoba - nem jut elegendő természetes fény. A VELUX felülvilágító kupolákkal átalakíthatja a helyiséget. Ezek az ablakok megadják Önnek azt a fény- és levegőmennyiséget, amelyet eddig hiányolt, miközben a praktikum és a formai igényesség iránti vágyát is teljesítik. A VELUX felülvilágító kupolák energiahatékonysági szempontból megegyeznek a VELUX tetőtéri ablakokkal , kiválóbb hőszigetelési tulajdonságúak. Bármilyen hideg is van odakinn, Ön kényelemben és melegben élhet.

Azonnali elérhetőség
Tel:
06/20-314-6148
Email:
bau.luxus@t-online.hu