Fénycsatorna

Sok házban és lakásban a fürdőszoba, a folyosó vagy a gardrób csak akkor jutnak természetes fényhez, ha az ajtajuk nyitva van. Általában ezekben a zárt és sötét helyiségekben magától értetődő a mesterséges fény használata. A VELUX fénycsatorna véget vet ennek, hiszen egy speciális rugalmas csövön (TWF/TLF) vagy egy merev csövön (TWR/TLR) keresztül a napfény a legeldugottabb és legsötétebb helyiség belsejébe is eljut. A fénycsatorna harmónikusan illeszkedik a tetőbe, mert megjelenése a tetőtéri ablakokhoz hasonló. Ha a cserépléc külső síkja és a mennyezet belső síkja közötti távolság 40-150 cm, a TWF/TLF fénycsatorna beépítését javasoljuk. Ha a cserépléc külső síkja és a mennyezet belső síkja közötti távolság 90-185 cm, a TWR/TLR fénycsatorna beépítését javasoljuk. Ennél nagyobb távolság áthidalásához a ZTR jelű, 62 illetve 124 cm-es toldócső használható. Több toldócső beépítésével a TWR/TLR fénycsatorna hossza 600 cm-ig növelhető.
A merevcsöves változat fényátbocsátása háromszor nagyobb a flexibilis változathoz képest.

Kategóriák:

TWF Fénycsatorna flexibilis csővel,profilos fedéshez
TWR Fénycsatorna merev csővel,profilos fedéshez
TLF Fénycsatorna flexibilis csővel,sík fedéshez
TLR Fénycsatorna merev csővel,sík fedéshez
TCF Fénycsatorna flexibilis csővel,lapostetőbe
TCR Fénycsatorna merev csővel,lapostetőbe

TWF Fénycsatorna flexibilis csővel,profilos fedéshez

A VELUX TWF fénycsatorna lehetővé teszi a természetes fény bejutását kis méretű, elzárt terekbe. 15°-től 60°-os hajlásszögű tetőbe építhető be.Tartalmaz egy fix bevilágító tetősíkablakot, egy mennyezetbe szerelhető világítóegységet és a kettőt összekötő flexibilis csövet, amely lehetővé teszi a kapcsolatot akkor is, ha a felső és alsó világítófelületek nem egymás fölött helyezkednek el. A tok fekete poliuretánból készül, az ablakszárny pedig feketére galvanizált alumíniumból.A mennyezeti befogadóegység könnyen szerelhető, kétrétegű akril hőszigetelő búrával van ellátva.Külső megjelenése esztétikus, a tetőtéri ablakokéhoz hasonló.

Akciós árak: lap alján

TWR Fénycsatorna merev csővel,profilos fedéshez

A VELUX TWR fénycsatorna természetes fényforrás a ház belsejében lévő sötét, ablaktalan helyiségekben.Kb. 6 m2 területű helyiség bevilágítására alkalmas.A tok fekete poliuretánból készül, az ablakszárny pedig feketére galvanizált alumíniumból.Az ablaktábla anyaga egyrétegű 4 mm vastag edzett üveg.A mennyezeti befogadóegység könnyen szerelhető, kétrétegű akril hőszigetelő búrával van ellátva.Használatával energiát takarít meg és kíméli a környezetet.Külső megjelenése esztétikus, a tetőtéri ablakokéhoz hasonló.

Akciós árak:lap alján

TLF Fénycsatorna flexibilis csővel,sík fedéshez

A VELUX TLF fénycsatorna sötét belső helyiségek (előszoba, fürdőszoba, WC, közlekedő) megvilágítására ajánlott mind egyszintes, mind tetőteres házakban.Tartalmaz egy fix bevilágító tetősíkablakot, egy mennyezetbe szerelhető világítóegységet és a kettőt összekötő flexibilis csövet, amely   lehetővé teszi a kapcsolatot akkor is, ha a felső és alsó világítófelületek nem egymás fölött helyezkednek el. Kb. 6 m2 területű helyiség bevilágítására alkalmas.Használatával energiát takarít meg és kíméli a környezetet.Külső megjelenése esztétikus, a tetőtéri ablakokéhoz hasonló.Egyszerűen és gyorsan beépíthető a tetőbe.

Akciós árak: lap alján

TLR Fénycsatorna merev csővel,sík fedéshez

A VELUX TLR fénycsatorna természetes fényforrás a ház belsejében lévő sötét, ablaktalan helyiségekben.Kb. 6 m2 területű helyiség bevilágítására alkalmas.A tok fekete poliuretánból készül, az ablakszárny pedig feketére galvanizált alumíniumból.Az ablaktábla anyaga egyrétegű 4 mm vastag edzett üveg.A mennyezeti befogadóegység könnyen szerelhető, kétrétegű akril hőszigetelő búrával van ellátva.Használatával energiát takarít meg és kíméli a környezetet.Külső megjelenése esztétikus, a tetőtéri ablakokéhoz hasonló.

Akciós árak: lap alján

TCF Fénycsatorna flexibilis csővel,lapostetőbe

A VELUX TCF fénycsatorna lehetővé teszi a természetes fény bejutását olyan kis alapterületű, elzárt terekbe, ahol a felülvilágító kupola alkalmazása nem lehetséges vagy nem megfelelő.vasbetonfödémbe és könnyűszerkezetes födémbe egyaránt alkalmazható.Kátrányos tetőfedőanyagokhoz.A TCF típus olyan terekben is alkalmazható, ahonnan megközelítése nem lehetséges.A külső bevilágító egység tokja és szárnya fehér színű PVC profilokból áll. A bevilágító kupola anyaga átlátszó műanyag (akril vagy polikarbonát).

Akciós árak: lap alján

TCR Fénycsatorna merev csővel,lapostetőbe

A VELUX TCR fénycsatorna egy merevcsöves fénycsatorna lapostetőbe.Lehetővé teszi a természetes fény bejutását olyan kis alapterületű, elzárt terekbe, ahol a felülvilágító kupola alkalmazása  nem lehetséges vagy nem megfelelő.Vasbetonfödémbe és könnyűszerkezetes födémbe egyaránt alkalmazható.Kátrányos tetőfedőanyagokhoz.A TCR típus csak olyan terekben alkalmazható, ahonnan lehetséges a megközelítése. (pl álmennyezet megbontásával, búvótérből). 170 cm hosszú,ZTR toldócsövekkel 600 cm-ig bővíthető,a fény 98%-át továbbítja.

Akciós árak: lap alján

Azonnali elérhetőség
Tel:
06/20-314-6148
Email:
bau.luxus@t-online.hu